Ariston Kombi Arıza Kodları Aşağıda bulunan Akordiondan ilgili modeli tıklayıp arıza kodunu bulabilir ve ne anlama geldiğini öğrenebilirsiniz.
Ariston kombi arıza kodları ve hata nedenleri anlamı ve çözüm
Ariston 101 Arıza kodu..; Aşırı Isınma
Ariston 501 Arıza kodu..; Alev Yok
Ariston 103 Arıza kodu..; Yetersiz Dolaşım
Ariston 104 Arıza kodu..; Yetersiz Dolaşım
105: Yetersiz Dolaşım
106: Yetersiz Dolaşım
107: Yetersiz Dolaşım
111: Yetersiz Dolaşım “Doldurma Tuşuna Bas”
601: Egzoz Dumanı Tahliye Arızası
305: P.C.B. Arızası – Elektronik Kart Arızası
306: P.C.B. Arızası – Elektronik Kart Arızası
307: P.C.B. Arızası – Elektronik Kart Arızası
607: Ana Kart Arızası – Hava Sirkülasyonu
677: Ana Kart Arızası – Fan Arızası
Arıza Kodu 101: Kombinizde çeşitli nedenlerden dolayı ısınma meydana geldiğini ve bu nedenle kombinizin arıza verdiğini belirten koddur. Cihazı biraz dinlendirmeniz olayın çözülmesine vesile olacaktır.
Arıza Kodu 103 – 104 – 105 – 106 – 107: Kombiniz içerisinde sirkülasyonun yetersiz olduğunu ve su durumunda herhangi bir problem olduğunu belirten arıza kodudur.
Arıza Kodu 110: Isıtma ile ilgili sensörde herhangi bir sorun veya kısa devre gibi bir durumun olduğunu belirtmektedir.
Arıza Kodu 112: Isıtma ile ilgili kombiye gelen dönüş yollarında bulunan sensörde sorun olduğu veya kısa devre olduğunun uyarısını vermektedir.
Arıza Kodu 114: Kombinin dış sensörleriyle ilgili bir sorunun olduğunu veya sensörlerde kısa devre meydana geldiğini belirten bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 116: Kombinizde bulunan yerden ısırma termostatının arızalı veya sorunlu olduğunu anlatan arıza kodudur.
Arıza Kodu 1P1 – 1P2 – 1P3: Kombinizin akışlarını, sirkülasyonunu ve atık boşaltım sistemlerinin arızalı olduğunu bildiren bir arıza türüdür.
Arıza Kodu 201: Kombinizin sıcak su ayarlarına etki eden sensörde bir açık meydana geldiğini veya sensörün herhangi bir nedenden ötürü kısa devre yapmış olabileceğini belirten arıza türüdür.
Arıza Kodu 202: Su takında bulunan su seviyesinde azalma olduğunu, su takında bulunan sensörlerde herhangi bir kısa devre veya arıza olduğunu bildiren arıza kodudur.
Arıza Kodu 203: Kombinizin elektronik devrelerinde bulunan anahtarla sensörlerinin birçok sebepten ötürü kısa devre yapmış olabileceğini ve sensörlerde bir bozulma meydana geldiğini bildiren bir arıza türüdür.
Arıza Kodu 204: Kombinizde bulunan ve kombinizin en önemli parçalarından biri olarak da bilinen güneş kolektör sensöründe herhangi bir kısa devre geliştiğinin veya sensörün arızalandığının uyarısını ekrana yansıtan arıza türüdür.
Arıza Kodu 205: Güneş kolektörüne kombide gelişebilecek bir arızayla beraber su girmesi ve bu nedenle sensörlerin kısa devre yapmış olabilmesine dair verilen bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 207: Kombinizde bulunan güneş manifoldun da gelişen aşırı ısınmaya karşı kullanıcıları uyaran arıza türüdür. Kombinizi dinlendirmeniz önerilmektedir.
Arıza Kodu 208: Güneş manifoldunun kış şartlarına dayanamaması sebebiyle gerekli sıcaklık değerlerinin altında kalması ve bu nedenle donması nedeniyle kaynaklanan bir arıza kodudur. Kombinin derhal sıcak tutulması ve donma riskine karşı tedbir alınması gerekmektedir.
Arıza Kodu 209: Kombinizde yer alan boyler kısmında aşırı ısınma meydana gelmesiyle birlikte gelişen arıza türüdür.
Arıza Kodu 301: Kombinizin eprom kısmında yer alan bir ekran hatasını belirtmektedir.
Arıza Kodu 302: GP ile GIU arasında ki iletişim sorununu belirten bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 303: Kombinizin kartından kaynaklana PCB hatasıdır. Yeniden başlatma durumu gerektirmez. Servise danışılması ve servisten yardım alınması gerekmektedir.
Arıza Kodu 305: Bu kod yukarda ki arıza koduyla aynıdır. Ancak bunda yeniden başlatma işlemi ile kombi normal düzeyine dönebilmektedir.
Arıza Kodu 306 – 307: Kombinizde bulunan PCB kartında meydana gelen dahili bir sorunun habercisi olan bir arıza kodudur.
Ariston kombi 309 Arıza kodu: Kombi ateşleme sorunu
Çözüm: Kombi cihazına gaz gelip gelmediğini kontrol ediniz. Eğer gaz var ise kombi bakımı gelmiş demektir. Bakım yapılmasına rağmen arıza devam eder ise kart arızalıdır.
Arıza Kodu 401: Anakartla ilgili bir hata kodudur. Modem ve Bus veri yolları arasında oluşan iletişim hatası nedeniyle kombinizin ekranında belirmektedir.
Arıza Kodu 402: Kombinizle ilgili bir diğer anakart sorununu ifade etmektedir. GPRS ve GSM ‘den kaynaklanan bir hatadır.
Arıza Kodu 403: Anakartınızla ilgili sim kart modem hatasını belirtmektedir.
Arıza Kodu 404: Kombinizin modemi ve anakartı arasında iletişim sorunlarını belirten bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 405 – 406: Anakartta meydana gelen bir modem hatasını bildiren bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 407: Kombinizde bulunan oda sensörünün çeşitli nedenlerden ötürü arıza vermesi veya kısa devre yapmasını anlatan bir arıza türüdür. Bu gibi arıza kodlarında kullanıcı müdahale etmeden servisten yardım almalıdır. Aksi takdirde kombi büyük zararlara uğrayabilir.
Arıza Kodu 501: Kombinizin ateşleme konusunda yetersiz kaldığını belirten arıza kodudur.
Arıza Kodu 502: Kombinizde bulunan gaz valfının kapalı olması durumunda alev algılanması esnasında ekranda beliren arıza kodudur.
Arıza Kodu 5P3: Kombinin çalışır haldeyken birden ateşlemenin kesilmesi ile birlikte oluşan arızayı belirten koddur.
Arıza Kodu 601 – 602: Bacalı kombilerde bulunan termostatın devre dışı olduğunu bildiren arıza kodudur.
Arıza Kodu 607: Kombinizin diferansiyel basınç anahtarının kontağı ateşlemeden önce açık olduğunu bildiren bir arıza türüdür.
Arıza Kodu 6P1: Kombinizin diferansiyel hava basınç anahtarı olarak bilinen bölgesinde kapsama sorunun meydana geldiğini veya kapsamanın geciktiğini bildiren bir arıza kodudur.
Arıza Kodu 6P2: Kombiniz çalışır haldeyken brulor yanar ve bu brulorun yanarken diferansiyel basınç anahtarının açık olduğunu kullanıcıya belirtir.
Arıza Kodu 701: Kombinizin bölge 2 olarak nitelendirilen bölümünde çıkış sensöründe hata olduğunu bildiren koddur.
Arıza Kodu 702: 2. Bölgede ısıtma dönüş sensörünün çeşitli nedenlerden dolayı arızalandığını belirten arıza türüdür.
Arıza Kodu 703: Kombinizin 3. Bölge kısmında ısıtma çıkış sensöründe hata meydana geldiğini belirtir.
Arıza Kodu 704: 3. Bölgede ısıtma dönüş sensörünün herhangi bir arızadan dolayı çalışmadığını belirtir.
Arıza Kodu 705: Kombinizin hidrolik seperatör sensöründe arıza meydana geldiğini belirten arıza kodudur.
Arıza Kodu 706: Bölge 2’de normalden fazla ısınma olduğunu dile getiren bir arıza türüdür.
Arıza Kodu 707: Bölge 3’de normal değerlere göre oldukça yüksek bir ısınma meydana geldiğini kullanıcıya bildiren arıza kodudur.
ARIZA KODU SP1: Bu kod, kombinizin birinci ateşleme denemesinde başarısız olduğunu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için ateşleme trafosu kontrol edilmelidir. Çakmak bağlantıları incelenmelidir.
ARIZA KODU SP2: Bu kod, kombinizin ikinci ateşleme denemesinde başarısız olduğu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için çakmak sistemi kontrol edilmelidir. Çakmak soket ve bağlantıları incelenmelidir. Gaz valfi kontrolleri yapılmalıdır.
ARIZA KODU SP3: Bu kod, kombinizin üçüncü ateşleme denemesinde başarısız olduğu anlamına gelen arıza kodudur. Arıza çözümü için çakmak sistemi kontrol edilmelidir. Çakmak, soket bağlantıları incelenmelidir. Gaz valfi soket ve bağlantı kontrolleri yapılmalıdır.
ARİSTON CLAS EVO 24 FF/28 FF HERMETİK , ARİSTON CLAS EVO 24 CF BACALI KOMBİ ARIZA KODLARI
NOT: Arıza kodlarından önce ekranda Err yazısı sonrasında arıza kodu çıkar
101 Arızası: Aşırı sıcaklık sorunu.
Çözüm: Genelde sıkça karşılaştığımız arıza kodlarından biri olmaktadır. Cihaz içindeki su sıcaklığının en yüksek değeri de aştığını belirtir. Bu durum birçok sebeple yaşanabilir. Kombi altındaki özellikle de kalorifer sistemine ait olan vanaların kapalı olması, petek vanalarının kapalı olması gibi durumlarda yaşanabilir. Servis öncesi vanaları kontrol ederek kapalı olanları açabilir, özellikle de konut içinde en az 3 kaloriferi kullanabilirsiniz. Vanaları kontrol ettikten sonra kombiye reset atmanız gerekir. Panelde yer alan “Reset” düğmesine basarak cihaza reset atabilirsiniz. Resetleme sonrasında arıza düzelmezse eğer; Ana eşanjör, pompa, üç yollu vana gibi parçalar arızalı olabilir. Tesisat tıkalı veya filtrede (kalorifer dönüş borusu içindeki filtrede) tıkanıklık olabilir. Arıza tespit ve onarımı için servisi aramanız gerekmektedir.
103-104-105-106-107-108 Arızası: Yetersiz dolaşım sorunu.
Çözüm: Bu arıza kodlarından biri ekranda belirdi ise öncelikle panel solunda yer alan basınç göstergesine bakmalısınız. Basınç göstergesi ibresi eğer 1 barın altında duruyor ise tesisata su basmanız gerekir. Ariston Clas Evo model kombinin sağ altında monteli olan mavi renkte, çiçek şeklindeki doldurma musluğunu önce yavaşça aşağı doğru çekmeli daha sonra sola çevirerek basınç göstergesi 1,5 i gösterene kadar su basmalısınız. İşlem sonrasında doldurma musluğunu açık bırakmayın. Uygulamadan sonra arıza düzelir ancak düzelme olmaz ise “Reset” düğmesine basabilir ve kombiyi resetleyebilirsiniz. Resetleme sonrası da arızada düzelme durumu olmaz ise su dolaşımı sağlanmıyor demektir. Yani tesisat içinde su olmasına karşın dolaşım sağlanmıyordur. Bu durumda; ana eşanjörde, pompada sorun olabilir. Kalorifer filtresi tıkanmış olabilir ya da tesisat tıkalı olabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi için mutlaka uzman yardımı alın.
305-306-307 Arızası: P.C.B problemi.
Çözüm: Yani elektronik kart arızası olarak adlandırabiliriz. Bu gibi arıza durumlarında kullanıcı olarak dilerseniz servis öncesi resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Panel üzerinde yer alan “Reset” düğmesine basarsanız eğer cihazı resetlemiş olursunuz. Arıza durumu düzelmezse eğer işlemi birkaç kez daha uygulayabilirsiniz. Yine bir sonuç alamadıysanız eğer bu durumda Ariston Servisi’ni aramanız gerekir. Anakart arızalı ise tamiri ya da değişimi ile sorun çözümlenebilir. Bu yüzden işi uzmanına bırakmanız şarttır.
501 Arızası: Alev yokluğu sorunu.
Çözüm: Ateşleme problemi olarak bilinen arıza kodudur. Teknik açıdan en sık yaşanan arıza durumlarından biridir. Brülörde yanma olmadığı zaman bu sorun yaşanır. Bu durumda kombinize gaz gelip gelmediğine bakabilirsiniz. Kombiye gaz geldiğinden emin olmanız gerekmektedir. Gaz vanaları açık ve kombiye gaz gelmekte ise “Reset” butonuna basarak kombiye birkaç defa reset atmalısınız. Resetleme işlemi sonucunda arıza durumu devam etmekte ise; iyonizasyon ve ateşleme elektrotlarında, gaz armatöründe veya elektronik kartta problem olabilir. Arızanın kesin teşhis edilmesi ve onarılması için uzman yardımı almanız gerekmektedir.
601 Arızası: Egzos dumanı tahliye sorunu (yalnızca bacalı kombilerde).
Çözüm: Sadece bacalı model Clas Evo kombilerde karşılaşılan arıza kodudur. Hava akış arızası olarak adlandırabiliriz. Bu gibi arıza durumlarında; baca çekmiyor olabilir, baca tıkanmış olabilir ya da baca sensöründe sorun olabilir. Arızanın teşhis edilerek onarılması açısından uzman desteği almanız gerekmektedir. Bu konuda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem ya da müdahale bulunmamaktadır.
ARİSTON KOMBİ ARIZA KODLARI
Ariston 111arıza kodu : Yetersiz Dolaşım “Doldurma Tuşuna Bas üç damla işareti olan tuş”
Ariston 607 arıza kodu : Ana Kart Arızası – Hava Sirkülasyonu
Ariston 677 arıza kodu : Ana Kart Arızası – Fan Arızası
Bu formu kullanarak Yaşadığınız sorunla alakalı soru sorabilir..! veya yorum yapabilirsiniz..
Merhaba Yaser usta ariston marka eski bir kombim var. ilkdefa bir hata ile karşılaştım. ateşleme yapmıyor. tam ateşleme yapacağı zaman A91 hatası veriyor… reset atınca On konumuna hazırda bekliyor. Su veya kalorifer açınca yine aynı hataya düşüyor… kapatıp tekrar açınca ilk önce P31 hatası veriyor sonra On konumuna geçiyor…havası alındı reset atıldı gaz açıldı kapandı. vs herhangi bir değişiklik yok. Sorun neden kaynaklı olabilir.
Merhaba Gökhan bey Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için size teşekkür ederiz. Ariston kombi A91 hatasının anlamı ana kart arızasıdır..! Fakat net teşhis için ölçü aleti ile kontrol etmemiz gerekir. Size yardımcı olmak için bekliyorum. Hoşça kalın.