Evime yada İş Yerine En Yakın Servis Gelsin "7-24 Acil servis"

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır Kombi Bakımının faydası var’mı.? Bakım yapılmayan kombi sağlıklı çalışır’mı.?

Bakım yapılmazsa ne olur.? Gerçekten kombi bakımının gaza, suya, Elektriğe etkisi var’mı.? Şimdi tüm bunları madde madde ele alıp değerlendireceğiz. Hadi başlayalım..!

Kombi bakımı gerekli’mi.?

Öncelikle değerli tüketicilerimizin bilmesi gereken önemli bir şey, var’ki, oda kombi bakımının mutlaka yapılması gerektiğidir.

Kombi bakımı yapılmaz ise ne olur..!

  • Kombi sesli çalışır
  • Kombi gaz sarfiyatı fazla olur
  • Kombi Elektrik sarfiyatı fazla olur
  • Kombi su tüketimi fazla olur
  • Kombi su akıtır
  • Kombi arıza yapar
  • Ateşleme hatası verir
  • Sıcak su düzensiz akar
  • Kaloriferler sağlıklı ısınmaz

Kombi Bakımı ne zaman yapılır

Kombi bakımı Genelde son baharda yapılır. Kışa hazır hale gelmesi açısından en uygun Sonbahar aylarında yapılması doğru bir seçim olacaktır.

Zira kış ortasında kombi cihazı arıza vermesi durumunda Tüm ev halkı hem soğukta kalır, hemde Sıcak su kullanımından mahrum kalır.

Bu gibi problemlerle karşılaşmamak için kombi bakımını her bahar Eylül, Ekim ayları, kombi bakımı için en ideal zamandır.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır

Doğal gazdan nasıl tasarruf edilir.?

Kombi bakımı yapılırken sıcaklık sensörleri kontrol edilir..! omaj düşüklüğü var ise ısı sensörleri yenisi ile değiştirilir,

Böylece kombi gerektiği zamanda, durup çalışacağı için Doğal gazdan tasarruf etmiş oluruz.

2. Sebep ise..! Kalorifer dönüş filtresi kirli ise kalorifer petekleri çok geç ısınacak, Bu durumda gaz sarfiyatı yüksek olacaktır.

3. Sebep ise, Yanma odası, bölümü..! Brülör, çakmak, ve iyonize çubuğu kirli ise kombi düzensiz ateşleme yapacağından ötürü sık sık arızaya geçecektir.

4. Sebep, fan motoru, bu motor içinde, radyan kanatlarında biriken toz parçacıkları pervanenin işleyiş biçimini değiştirir.

Buda elektrikten çekeceği akım yüksek olacağından ötürü elektrik sarfiyatı’da fazla olacaktır.

5. Sebep ise, banyoda suyun ısınması için boşa akıp giden yüzlerce litre su, boşa akan bu su faturamızın yüksek gelmesine sebebiyet verecektir.

Suyun geç ısınmasının tek sebebi ise..! “Deminden beri ne anlatıyoruz..!” Kombinin bakımsız olmasından kaynaklanmaktadır.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır

Kombi Temizliği nasıl yapılır ile ilgili gerek hermetik gerekse yoğuşmalı kombinin nasıl bakım yapıldığını videosunu izleyebilirsiniz.

Önemli Not: Kombi bakım işlemini diploması olmayan, Sertifikası olmayan tüketicinin yapması tehlikeli ve ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Hermetik konvansiyonel kombi bakımı

Yoğuşmalı kombi bakımı nasıl yapılır

Yazıda eksik gördüğünüz veya eklememizi istediğiniz bir konu olursa lütfen yorum kısmında bizleri uyarınız.

Bir diğer yazıda Kombi bakımında neler yapılır konusunu okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz. Yada Kombi neden su akıtır yazısını okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz.

5 Puan 1 Yorum

Bir yorum

Yorum yap veya soru sor

We’re sorry you’ve had a bad experience. Before you post your review, feel free to contact us, so we can help resolve your issue.

Post Review

1
Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz.